Pages

08 November 2009

PIJUK NASIHAT C WEILYN

POST KALI NI D COPY PASTE DR SORG SHBT YG BERNAMA WEILYN...ADKH PTT DIA P TULIS APA YG KAMI SMS..HAISH.. tp SEMMAT JUAK..PIJUK BH NI KALAU BAB2 BG NASIHAT..HUA3

its begin with...

Bismillahirrahmanirrahim...

Di pagi yg membosankan semalam, tiba2 lak malas mula betandang. Huh, masa2 mcam ni kena cari enzyme nih. Tangan gatal menekan punat Hp, mengharap suntikan semangat diperoleh, di jana semula dari sorg sahabat nih,,

"Salam Juk. Malas stdy ni ari ni. ketok kepala ckit. Amacam nk struggle nih? hihi.." tanya sye ringkas.

"Aku suka perasaan tyme final exam ni. Setiap waktu dan saat study. Study la ui! t menyesal!" Jawab pjuk ngn excitednya.hehe

Sambungnya lagi, "Aku xtau la pok, aku bila sdh stat study, susah mo berenti.. mcm meluap2 bh FEELING tu.Tapi bila dah stop, even knun rht 5minit, trus la 2-3 jam rehat. haha..apa yg penting, hbis baca suma untuk exam!! Kalau x, rasa bsalah nnt.. 1 sak slalu ku pkir pok, aku mau kepuasan lepas jawab exam. means, dapat jwb suma soalan even jwpn tu 2 xla mrkh pnuh. WaAa, i ilke that feeling!! ala pok, sket g habis ni. t ko rindu mo study.haha."

"mcm meluap2 bh FEELING tu.WaAa, i ilke that feeling!!" I luv that words Juk! that words make me crazy to be like u. hahaha. Kalau pjuk bleh study ngn semangatnya, weilyn pun kena buat bnda sama. Baru bleh grad cepat2 n sama2 kn? hihi.. Hee.. Bgtu la mudahnya weilyn nak dapatkn semangat dari kawan. Ho..cabaran buat diri.ceh3..

Maka hari itu sye sangat hepi dan semangat ckit study. Dah kena ketuk..hehe..Lepas citer sal study lak, mula la sye cocok die ckit. almaklumlah, org tgh kecewa pun bleh stdy dgn strugglenya.

"Juk, amacm ko bleh study ngn struggle saat2 sedih n kecewa nih?benda ni yg kadang buat weilyn hilang fokus. Asyik teringat prob". Weilyn pun mau tau sebenarnya..saje korek2..hehe..

Dengan jayanya Pjuk macho no menjawab,

"Aik? blh plak tnya soalan 2. haha. x ku nafikan pok, stiap saat ku teringat.. tp cpt2 ku istighfar, setan pnya kerja bh 2! hadoi.. haha..its give juz a lttle impact on me!! Ala pok.. bak kata ckgu Zul, jgn sedeyh2, dunia jak 2..hehe..Lg 1! byk lg perkara2 yg mgembirakan blh di pikir! gagaga. cthnya: MASIH RAMAI ORG YG SYG N INGAT DGN KITA.HUu.."

Macam tu ek Juk.. Bagus2. Ni la Weilyn makin syg ngn Pjuk nih. Xpernah putus asa biar org buat macam2 kat dia. Suatu pesanan best dari Pjuk,

" ...biar org wat kat ngn kita. Jgn kita wat kat org len. ok? What goes around, comes around. dun wori!"

Pjuk memang macho! I luv u JUK!!!!!!

p/s: Hehe..jgn marah ku publish sms kita kt cni. Untuk peringatan semua.ku rasa sangat berguna tyme2 exam nih.hehe..



Wallahualam..

Sekadar membiarkan hati bersuara..

na weilyn ku publishkan plak d blog ku..hua33333

07 November 2009

NAK RM20 BOLEH???

Seorang bapa pulang ke rumah dalam keadaan letih disambut baik oleh anaknya yang berusia 7 tahun. Sambil mengangkat briefcase ayahnya, si anak itu bertanya kepada ayah.....

Anak: Ayah...ayah.. boleh Amin tanya satu soalan?
Ayah: Hmmm....nak tanya apa?
Anak: Ayah...berapa pendapatan ayah sejam di pejabat?
Ayah: Itu bukan urusan kamu, buat apa sebuk-sebuk nak tanya? Si ayah mula menengking.
Anak: Amin saja nak tahu ayah... Tolonglah beritahuberapa pendapatan ayah sejam di pejabat?

Si anak mula merayu pada ayahnya.

Ayah: 20 ringgit sejam.. Kenapa nak tahu?Jerkah ayahnya lagi..
Anak: Oh..20 ringgit.. Amin menundukkan mukanya
.Anak: Ayah.. boleh tak bagi Amin pinjam 10 ringgitdari ayah?

Si ayah mula menjadi berang dan berkata,
"Oh, itu kesebabnya kamu tanya pasal pendapatan ayah? Kamu nakbuat apa dengan duit tu? Mintak sampai 10 ringgit? Nakbeli mainan lagi?? Ayah penat-penat kerja cari duit,kamu senang-senang nak membazir ya.. Sudah, pergi masuk bilik.. tidur! Dah pukul berapa nih...!!

"Si anak itu terdiam dan perlahan-lahan dia kembali kebiliknya. Si ayah duduk di sofa sambil memikirkan mengapa anaknya yang sekecil itu meminta duit sampai 10 ringgit. Kira-kira 2 jam kemudian, ayah kembalitenang dan terfikir kemungkinan besar anaknya benar-benar memerlukan duit untuk keperluan di sekolah kerana anaknya tak pernah meminta wang sebegitu banyak sebelum ini.Dengan perasaan bersalah, si ayah melangkah menuju kebilik anaknya.Didapati anaknya masih belum tidur.

Ayah :"Kamu benar-benar perlukan 10 ringgit? Nah.. ambil ni
"Si ayah mengeluarkan sekeping duit kaler merah.Kanak-kanak itu segera bangun dan tersenyum girang.
Anak : "Terima kasih banyaklah ayah!"
Lalu dia mengangkat bantalnya dan mengeluarkan sekeping note 10 ringgit yang sudah renyuk terhimpit oleh bantal. Bila ternampak duit itu, si ayah kembali berang.
Ayah : "Kenapa kamu mintak duit lagi sedangkan kamu dah ada duit sebanyak itu??Dan dari mana kamu dapat duit tu??"

Amin tunduk... tak berani dia merenung ayahnya. Sambil menggenggam kemas duit itu, dia menerangkan....."Duit ni Amin kumpul dari belanja sekolah yang ayah bagi hari-hari tu. Amin minta lagi 10 ringgit kat ayah sebab Amin tak cukup duit..."
Ayah: "Tak cukup duit nak beli apa??" Jerkah ayahnya lagi.
Anak:"Ayah.... sekarang Amin dah ada 20 ringgit.. Nah..ayah ambil duit ni. Amin nak beli sejam dari masa ayah dipejabat tu. Amin nak ayah balik kerja awal esok. Amin rindu nak makan malam dengan ayah.."Jelas Amin tanpa memandang wajah ayahnya...


The moral of this story... Kongsilah cite ni ngan siapa2 yg anda suka tapi..yang penting skali,sharelah masa sebanyak 20 ringgit itu bersama2 dgn insan yang anda sayangi. Ini hanyalah setitis peringatan kepada sesiapa yang bekerja keras sepanjang hidupnya..yang bakal kerja sok lusa... atau sesiapa saja yang selalu sibuk...Jangan biarkan masa berlalu begitu sahaja tanpa dinikmati bersama2 dengan mereka2 yang begitu rapat dengan kita..yang sentiasa berada di hati kita..Bayangkan...kalau kita mati.. nanti majikan kita akan senang2 cari orang lain..gantikan kita.Tapi..keluarga, rakan2 yang kita tinggalkan kat dunia ni pasti akan berasa suatu kehilangan sepanjang hidup mereka...Fikirlah...selama ni.. apa yang kita dah buat untuk keluarga kita?.. untuk insan yang kita sayang??=)

RANDOMNESS

ermmmmm..trasa sj2 mau wat gni..hahaha..mengisi ms lapang.zzzz



ni gmbr ms dlm klas praktikal neuro..tem ni MR.ROMIZAN kluar skejap..kami trus bertindak ntuk mngambil gmbr..hahaha..bdk2 fisio mmg suma kaki ambik gmbr..almaklumla suma pn comel2..so..kecomelan tu mstila d abadikan..hoho....=) ni ms sem4 kalau x slp la..




Opss...ni kira gmbr bru jgkla..sem5 ni..ms klas dr.AJAU..health promotion..klas yg sgt boring..dhla wat hr sbtu..hoho..apa2 pn,begambar tu wajib!!!!!!!!!!



Yg ni lak..sem5 ni jgk..bru lgla..merah..smart kan???tem ni kmi bg bdk2 yg pki bju merah jak amik gmbr sm2..dak2 klas yg lain p pki bju fisio blue black tu...so xle join km..hahaha...ni ms prgrm dak2 fisio sem7..besh!!!!!!!!




WAA..tahi lalat ku itu..hahaha..ni tgh tgu dak2 sem3 start aerobic..men basikal dulu..
pnt wooooooo


ya...with hj bahman..=)


ms ni kami klas praktikal 4 electrotherapeutic modalities..byk main sbnrnya dlm kls ni..
sori mdm chua.. skrg mdm ni ada d beijing lau x silap..smbg master..hbt..=)
gonna mizz u mem..

yg ni gmbr b4 prktikal exam PBSM..huhu..kak AZma yg best..tu ha yg pki bju kurung tu..skrg dia dh grad..jd nurse la dia...nurse yg ada degree tau..jgn main2
ni ms sem2..awal 2008..muka pn comel2 lg..muaahahaha


ni gmbr kelas ak..ni amik ms fresh2 bru masuk..july 2007..
kiut2 suma..hahaha..

eh..gmbr ak single2..haha..ni gmbr lama..2004..pergh,msh chubby2 lg dlm gmbr ni..
xpdc nek gunung..hukhuk..sweet memory dlm hidupku..diz foto was taken by USTAZ YUSRI..ya..tq ustz sbb dr bwh smpi atas n smpi turun blk kita sm2..haha