Pages

19 April 2013

Usia kandungan 22 minggu : He's a boy !!

Assalamualaikum selamat pagi, petang, dan malam!

Setelah terasa bosan dan malas mau buat kerja, tergeraklah hati, tangan dan jari untuk meng-update-kan blog setelah sekian lama.Ohohoho. Biasalah, aku bukan pem-blog tegar. Update bila rajin dan ada rasa mau update ja. 

Masa aku menaip-naip ni si Muhammad dalam perut ni aktif bergerak-gerak. Rasa geli-geli jak kena sepak-sepak manja oleh si Muhammad. Actually,itu hari 6hb4 hari sabtu aku pergi scan si baby ni. Masa tu minggu ke20. Masa minggu ke20 pregnant boleh nampak sudah si baby boy or girl. Ada jugak orang lain, usia kandungan 14minggu pun boleh nampak sudah jantina si baby. Tapi, untuk lagi selamat dan menjimatkan duit (sekarang duit cepat sapsoi oooo habis beli baju sebab baju semua sudah dak muat mau pakai) aku pun tunggulah sampai minggu ke20 baru pigi scan. Aku malas jugak mau pigi tu hari, tapi sebab incik Salman beria-ia mau jugak tau baby boy atau baby girl sampai dia beria-ia keluar dari hutan belantaranya tu. Jadi, aku pun rajinkan la jugak diri pigi scan. Kali ni aku pigi scan di Klinik Dr. Wendy di Taipan, Inanam. So far, banyak-banyak klinik aku pigi untuk scan , klinik tu la yang paling bagus. Hohoho. So, time tu la tau yang baby ni lelaki. Nampak dia punya ehem-ehem time di scan. And yang lain-lain pun semuanya normal. Panjang, berat, dll. Start dari lepas scan ni aku terus panggil si baby ni Muhammad. Hihihi. Kalau dia gerak-gerak , aku akan cakap "oo Muhammad gerak-gerak ya".. hoho..lucu pun ada ku rasa. Sebab aku di rumah sendiri-sendiri jak kan, so macam aku bercakap sendiri-sendiri la pulak.

Aku dak kisah pun boy or girl. Sebelum ni instinct ku kuat si baby ni girl. Sekali scan, boboi boy rupanya. Tambah lah lagi geng boboi dalam family. Adik beradik semua perempuan, sekali anak-anak semuanya lelaki. Memang cucu-cucu En.Amu and Puan Hasnah semua lelaki setakat ni. Memang jajal-jajal.

Sekarang minggu ke22 sudah. 22 minggu 1 hari. Selera makan makin menjadi-jadi. Tapi nasi aku control-control sudah. Takut nanti aku terlebih-lebih bertambah naik berat badan. Perut pun memang sangat menonjol jugak sekarang ni. Ramai yang perasan aku pregnant. Ohohoho. Baju pun semua besar-besar sudah. Baju ibu-ibu mengandung. Seluar memang teda sudah yang boleh muat pakai. So memang dakda sudah la pakai seluar. Baju kurung pun tinggal 2-3 ja yang masih muat. Itupun nyawa-nyawa ikan. Mungkin 1-2 minggu lagi dak boleh pakai sudah. 

Dan yang paling "best" sekarang ni.. back pain. Huuuuu. Sakitnya bukan alang-alang. Sacroiliac joint dysfunction. Carilah ya di google. Hihi. Muscle di buttock pun (piriformis) start-start rasa sengal-sengal sudah. Kalau tiba-tiba tunduk secara dak sengaja terus rasa pulling pain di belakang tu. Kalau time weekdays paling sengsara sebab duduk di office. Paling sakit kalau masa duduk and masa mau berdiri daripada duduk. Time tu memang kena tahanlah sakit yang amat. Setiap malam lepas balik kerja, memang akan baring dulu. Tengok TV baring. Makan ja duduk, tapi kalau boleh baring memang mau baring juga tu... Setiap malam jugak buat stretching. Kuranglah sikit sakit.

Okay.Malas sudah mau menaip.Hehe. Bye-bye.

P/S 1 : Punya gantung tiba-tiba stop ya. 
P/S 2 : To my dearest jiran sebelah meja yang bernama Joan Crissella Crispin, selamat berjumpa ADAM bisuk..huehuehue..


4 comments:

  1. Hihi..muhammad r.. upload bha..mau nengok..

    ReplyDelete
  2. Hihi..muhammad r.. upload bha..mau nengok..

    ReplyDelete
  3. wah...seronok nyer pijuk..dapat rasa pengalaman tu....

    ReplyDelete